Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ вже рік харчуються за новою системою

Добавлено: 29.11.2018 Переглянуто: 2136


В рамках переходу на нові стандарти харчування та виконання заходів реформи харчового забезпечення Збройних Сил України вже понад рік у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут функціонує нова система харчування.

-Перш за все, хочу зазначити, що дана система дозволила вперше за роки незалежності нашої держави реалізувати новий підхід до забезпечення військовослужбовців. Для мене, як для військового керівника, важливим є те, що задоволено потреби звичайного рядового, солдата – курсанта. і я вдячний в першу чергу командуванню Генерального штабу ЗС України за порозуміння, - зазначив Начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут полковник Євген Степаненко.

-Я вважаю, що в державі, в Міністерстві оборони України за допомогою волонтерського десанту зараз йдуть дуже великі зміни в напрямку забезпечення потреб звичайних військовослужбовців, це видно на рівні держави. Курсантам подобається зміна відношення. Філософія відношення до курсанта –що військовослужбовець це не непотріб, якому жбурнули щось під носа, а йому посміхаються, страви виглядають апетитно, у нього є бажання спробувати їх, - додав полковник Євген Степаненко.

Нова система харчування включає в себе каталог із понад 350 найменувань продуктів.

- Завдяки новому каталогу ми маємо змогу давати нашим курсантам страви різних кухонь світу. Головне завдання нашої системи харчування полягає у тому, щоб курсанти могли бачити, наприклад салат «олів’є» не тільки на Новий рік чи коли у відпустці. Томи ми запроваджуємо страви з різних кухонь. На наступному тижні у нас будуть страви французької кухні. Курсанти куштуватимуть фрікассе із свинини, суп-пюре з гарбуза. Курсанти отримують не менше ніж 3500 калорій на добу. Вартість харчування на одного курсанта на добу становить 67 гривень 68 копійок, - розповів начальник продовольчої служби майор Дмитро Коншин.

Начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розповів, що раніше курсанти якщо мали змогу, намагалися взагалі не відвідувати їдальню, або, якщо відвідували її, то залишали багато недоїдків, і це також було проблемою. Станом на сьогодні, курсанти йдуть до їдальні з бажанням, і реально проблем з відходами немає.

Нова система харчування довела свою ефективність, доцільність та отримала позитивні відгуки від військовослужбовців.

Курсант 5-го курсу факультету Інформаційних технологій Анастасія: нова система харчування докорінно відрізняється від минулої. Ми мали змогу протестувати минулу систему харчування протягом чотирьох років. Вона була не такою різноманітною, не такою смачною, був набагато менший вибір. Сьогодні нам на вибір дається багато різноманітних страв, фруктів, супів, салатів. Кухня стала дуже подібною до домашньої, а інколи навіть до ресторанної, і це дуже тішить курсантів.

Курсант факультету інформаційних технологій Дмитро Теслов -Я один з тих щасливчиків, які можуть порівняти нову систему харчування зі старою. Усі страви зараз смачні, продукти свіжі. Найбільше подобається велика кількість фруктів, овочів. Мої цивільні друзі часто запитують чим нас годують, і коли я розповідаю та показую фотографії вони не можуть в це повірити і кажуть: «чого ж ми не пішли вчитися до Військового інституту».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх