Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Тематичні книжкові виставки бібліотеки інституту

Добавлено: 21.11.2018 Переглянуто: 1217


Працівники бібліотеки інституту Баштова А.В., Любченко І.Е., Малогулко Е.В., Шевченко І.В., Мостовик Т.В. підготували для курсантів та працівників інституту тематичні книжкові виставки:

“До Дня Гідності і Свободи”

«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада», – сказав Гарант.

Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася Небесна сотня – це патріоти, які віддали життя за свої переконання. І тепер для народу України є святим обов’язком гідно вшановувати Героїв. Світла та вічна пам’ять воїнам, які віддали життя за Україну. Герої не вмирають!

“Біль голодних років...” 

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя.

Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною, над іншими народами колишньої радянської спільноти панував диявол. Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам’ять про знищених і новинне убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.

День пам’яті жертв Голодомору – не лише привід згадати невинних жертв, це нагода відчути спільний біль всіх українців, сторінка календаря, коли потрібно подякувати тим, хто зберіг зерно українського світогляду, незважаючи на фізичні і духовні тортури та виборов право на національне самовизначення.

Запрошуємо Вас відвідати виставки, які розміщені на абонементі бібліотеки ВІТІ ім. Героїв Крут

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх