Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Участь курсантів кафедри комп'ютерних інформаційних технологій у щорічному семінарі «Майбутнє командного пункту NATO C2COE 2018» м. Берлін

Добавлено: 20.11.2018 Переглянуто: 1351


Після перемоги команди нашого інституту «МITI HEDGEHOGS», яку складали курсанти кафедри “КОМП’ЮТЕРНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ” у Першому національному Хакатоні з питань галузі безпеки і оборони України 2018 (“Ukrainian Defence Hackathon 2018”), що відбувся в липні у Києві, переможці, у складі курсантів 26 курсу: Теслова Д.С. (капітан команди), Румши Д.С. та Кики І.А., а також їх куратора – підполковника Шкіцького В.В. – були запрошені до Берліну на щорічний семінар «Майбутнє командного пункту NATO C2COE 2018», що проходив з 6 по 8 листопада у конференц-центрі Julius Leber Kaserne у столиці Німеччини.

З нашими військовослужбовцями були також офіцери-прикордонники та курсанти ДССЗЗІ, які також зайняли перші місця в інших категоріях Хакатону.

Під час семінару курсанти ознайомилися з ідеями провідних фахівців у галузі збройних сил і оборонного сектору, а саме щодо командного пункту майбутнього. Серед доповідачів були полковник Роберт Миузен, підполковники Марко Гангі, Федеріко Клементи, Ян Мазал, Крістофер Брілл - доктор філософії, старший науковий керівник з психології, Франсискус Даніель Ваммес - віце-президент, головний інноваційний директор, магістр ділового адміністрування в Європі, Гарольд Вірменен - директор Альянсу НАТО з Корпорацією Microsoft, Джелль ван Хаастер - дослідник кібер-операцій, Ян Віллем Стріфкерк - старший проектний менеджер відділу даних в TNO в Нідерландах. Всі доповіді були цікавими та інформативними. У ході семінару обговорювалися питання застосування сучасних інформаційних технологій в ході процесів прийняття рішень на перспективних командних пунктах НАТО.

Наші курсанти винесли для себе багато нового та корисного. Це безцінний досвід для нашої країни, а також не менш важливий крок на шляху до зближення з НАТО.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх