Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Секційне засідання науково-практичної конференції кафедри захисту інформації та кіберзахисту

Добавлено: 13.11.2018 Переглянуто: 1404


На кафедрі захисту інформації та кіберзахисту факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відбулося секційне засідання науково-практичної конференції за напрямком Захист інформації та кібербезпека в спеціальних інформаційно-телекомунікаційних системах.

В засіданні прийняли участь експерти в галузі захисту інформації та кібербезпеки, а саме: заступник начальника управління інформаційної безпеки Національного банку України Проскуровський Р.В., директор технологій ISSP (міжнародна група компаній, експерт з безпеки інформаційних систем та кібербезпеки) Сергій Маковець, науково-педагогічні працівники кафедри математичних методів захисту інформації ФТІ НТТУ “КПІ”, кафедри №1 ІСЗЗІ НТТУ “КПІ”, представники в/ч А0334, фахівці в галузі захисту та кібербезпеки інших організацій, а також студенти Харківського національного університету ім. Каразіна і курсанти ВІТІ.

В першій частині засідання секції заступник начальника управління інформаційної безпеки Національного банку України, кандидат технічних наук, доцент Проскуровський Р.В. розповів проблемні питання та переваги створення нової галузі знань Безпека та захист інформації, складнощі в сучасній системі підготовки фахівців із захисту інформації та кіберзахисту. В ході доповіді Роман Васильович поділився власним досвідом побудови систем захисту інформації та систем кібербезпеки в бізнесі та фінансовій сфері. В ході дискусії були обговорені перспективні шляхи розвитку спеціальності Кібербезпека, а саме, можливі варіанти вдосконалення системи практичної підготовки фахівців в цій галузі.

Під час наступних доповідей були висвітлені загрози існуючим криптосистемам, які виникають з появою квантових комп’ютерів, та можливі шляхи подальшого розвитку квантовостійких криптографічних методів та алгоритмів. З цікавою доповіддю щодо перспектив розвитку методів криптографічного захисту інформації на кривих Едвардса виступила доцент кафедри ММЗІ НТУУ "КПІ" кандидат технічних наук, доцент Кучинська Н.В.

Друга частина дискусії була присвячена проблемам забезпечення кібербезпеки, які висвітлив директор технологій ISSP Сергій Маковець. ISSP - міжнародна група компаній, експерт з безпеки інформаційних систем та кібербезпеки, яка надає широкий спектр послуг з кібербезпеки. Група компаній є провідним партнером найбільших виробників технологій інформаційної безпеки в світі, забезпечує своїх клієнтів кращим рішенням, надає послуги з інтеграції технологій, консалтингу з інформаційної безпеки, технічної підтримки, проводить дослідження з безпеки інформаційних систем та розслідування кібератак, а також займається професійною підготовкою спеціалістів. Під час обговорень були визначені можливі шляхи майбутньої співпраці та взаємодії експертів ISSP з науково-педагогічними працівниками ВІТІ.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх