Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Там, де живе рідна мова, живе український народ (До Дня української писемності та мови)

Добавлено: 06.11.2018 Переглянуто: 1217


Свято встановлено 6 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ N1241/97 “Про День української писемності та мови”. В Указі зазначено: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця”, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.

Мова — духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова — багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.

З нагоди свята колектив Бібліотеки ВІТІ ім. Героїв Крут підготував книжкову виставку «Там, де живе рідна мова, живе український народ» у підготовці до виставки брали участь працівники бібліотеки: Баштова А.В., Любченко І.Е., Малогулко Е.В., Шевченко І.В., Мостовик Т.В.

Запрошуємо Вас відвідати дану виставку, яка розміщена на абонементі бібліотеки ВІТІ ім. Героїв Крут

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх