Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти факультету Інформаційних технологій інституту взяли участь у ранковому церемоніалу вшанування пам'яті Українських військовослужбовців

Добавлено: 04.11.2018 Переглянуто: 1171


У Міністерстві оборони України 4 листопада відбувся щоденний церемоніал вшанування Українських військовослужбовців, які загинули цього дня в різні роки, внаслідок російської збройної агресії на Донбасі.

У церемоніалі взяли участь заступники Міністра оборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів Міноборони та Збройних Сил України, вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна, курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, військовослужбовці Київського гарнізону та представники громадськості.

Учасники заходу вшанували пам’ять захисників України, які ціною власних життів виборював волю і незалежність нашої держави.

Сьогодні Дзвін прозвучав двічі. У цей день 4 листопада 2014 року загинули молодший сержант ПРОНІН Вадим Олександрович та солдат СВЯТКОВСЬКИЙ Михайло Вікторович.

Народився Вадим Пронін в селищі Зятківці Гайсинського району Вінницької області у сім'ї Олександра Васильовича та Марії Миколаївни Заєць. Майже одразу після народження Вадима його родина переїхала жити на Львівщину, там хлопчина ходив до дитячого садка, а у 1987 році пішов у перший клас Городоцької ЗОШ № 4. Після смерті батька мати з сином і донькою повернулися у Зятківці, де Вадим продовжив навчання з 7 класу до закінчення школи. Вадим був активістом шкільного життя, брав участь у шкільних та районних олімпіадах з природничих наук. Активно займався спортом, грав у футбол, волейбол, теніс, завойовував призові місця у районних змаганнях з легкої атлетики, зокрема з бігу на довгі дистанції. 1997 року закінчив Зятковецьку ЗОШ. Після двох років строкової армійської служби повернувся додому, вступив у Рівненське вище професійне училище ДДСО при МВС України. Закінчивши навчання, переїхав до Києва, працював інспектором супроводу інкасацій. Взяв прізвище вітчима-афганця — Пронін. Останнім часом проживав у місті Гайсин з дружиною та сином.

В травні 2014-го пішов у військкомат і записався добровольцем. 1 серпня 2014 був мобілізований на військову службу, проходив підготовку у Мукачевому, — головний сержант-командир відділення снайперів, 128-ма окрема гірсько-піхотна бригада. 4 листопада 2014-го під час виконання бойового завдання підірвався на «розтяжці» поблизу селища Рідкодуб у Донецькій області під Дебальцевим.

Без Вадима лишились мама Марія Миколаївна, сестра Олена, дружина Аліна, син Данило. Похований в селі Зятківці.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Народився Михайло Святковський 3 червня 1984 року в м. Одеса. Проживав у селі Петрівка (колишній Комінтернівський район), де закінчив ЗОШ.

До військкомату прийшов добровольцем, мобілізований; солдат 18-го окремого мотопіхотного батальйону «Одеса» 28-ї окремої механізованої бригади, водій-електрик. 4 листопада 2014-го пополудні внаслідок обстрілу поблизу села Павлопіль (Новоазовський район) зазнав смертельного поранення у груди. Без сина лишились батьки. Похований в селі Петрівка, Комінтернівський район.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений 1 березня 2016 року — орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

В Курісівській ЗОШ відкрито меморіальну дошку випускнику Михайлу Святковському.

Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України! Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх