Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відвідування театру – завжди свято

Добавлено: 03.11.2018 Переглянуто: 1039


Вже не в перше курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які показали найкращій результат у навчанні та зразкову військову дисципліну відвідують Полтавський драматичний театр.

Так, 27 жовтня 2018 року у Полтавському академічному обласному музично-драматичному театрі за твором видатного Українського письменника Миколи Васильовича Гоголя, пройшла вистава «Страшна помста». Дана вистава – це фантастично-містичне дійство, в якому режисер Сергій Павлюк розкриває тему вічного гріха, який доведеться спокутувати наступним поколінням. Взявши за основу притчу про зраду й помсту — «Думу про Івана та Петра», яка згадується Гоголем у «Страшній помсті», — режисер на сцені полтавського театру створив метафорично-змістовну виставу, що викликає асоціації із сьогоденням.

Містична історія перетворюється на зразок поетичного українського театру, який несе у собі глибинність традицій та сакральність. Яскрава обрядовість, звучання автентичного співу, показ козацької звитяги стали основними елементами у вибудові дійства, що викриває національне єство.

Сьогодні, 03 листопада 2018 року у Полтавському академічному обласному музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя за твором видатного Українського письменника Івана Нечуя-Левицького, пройшла вистава «Кайдашева сім’я», режисер постановник – заслужений діяч мистецтв України Владислав Шевченко.

Що може бути краще за веселу комедію з танцями та піснями? Мабуть, тільки українська класична комедія з танцями і піснями, та ще й з народними героями, які такі близькі кожному. І скільки б ми не говорили, не сміялися з персонажів, які вже стали справжніми народними типажами, вони все одно продовжують «жити» у нашому сучасному суспільстві.

Здавалося б, це одвічна тема батьків і дітей, свекрух і невісток, які не можуть помиритися в одній хаті, але з новими смачними сценічними «спеціями» — виходить зовсім інша історія. А на «спеції» колектив Полтавського театру не скупився!

Метою проведення заходу, було ознайомити курсантів з життям селян ХІХ століття, національними традиціями, сільським побутом, звичаями українського народу, його індивідуалізмом та прагненням жити окремим самостійним життям.

Військовослужбовці коледжу з захопленням спостерігали за майстерністю перевтілення творчого колективу Полтавського драматичного театру та були вражені постановою і костюмами акторів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх