Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Тематичний захід з нагоди Дня Українського козацтва та Дня захисника України у ВКСС ВІТІ

Добавлено: 12.10.2018 Переглянуто: 947


11 жовтня 2018 року спільно з керівництвом коледжу та Полтавською обласною державно адміністрацією, з курсантами Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації було проведено тематичний захід з нагоди Дня Українського козацтва та Дня захисника України.

Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Білокінь М.І. подякував курсантам коледжу за та, що вони обрали для себе мужню професію військового та привітав їх з нагоди Дня захисника України.

Під час заходу було представлено короткометражний фільм «Бій за фасад. Ціна незалежності». Співавтор стрічки, полтавець Дмитро Гончаренко зазначив що війна на Донбасі триває 5-й рік, поступово люди починають осмислювати ці події і один із шляхів такого осмислення – мистецтво. Про події на сході України пишуть книги, створюють постановки та знімають як художні так і документальні фільми. У кінокартині «Бій за фасад. Ціна незалежності» розповідається як 26 липня 2015 року полтавські волонтери приїхали провідати військових на позиції під м. Щастя, а через 10 хвилин почався бій. Фільм став одним із лауреатів цьогорічного фестивалю документального патріотичного кіно «КіноДок».

У ході заходу старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Віталій Яремченко розповів військовослужбовцям коледжу про історію розвитку, становлення козацтва та зауважив що військовослужбовці Збройних Сил України продовжують славні бойові традиції українського війська, яке захищало рідну землю від ворогів та відстоювало незалежність України на найскладніших зламах історії.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Полтавської ОДА Пилипенко В.М. передала бібліотеці коледжу 100 примірників книг Ярослава Сватка – «Розвідник воюючої України» та Василя Кука – «УПА в запитаннях та відповідях Головного Командира».

В кінці заходу була проведена тематична фотовиставка Анни Чапай – «Дякую за службу!». Фотографії виставки автор подарувала курсантам для розміщення у кімнаті традицій.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх