Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Зв’язківці-першокурсники факультету Інформаційних технологій ВІТІ провели урок історії України в київському музеї «Гетьманства»

Добавлено: 01.10.2018 Переглянуто: 913


У неділю в рамках культурологічного та патріотичного забезпечення курсанти першого курсу факультету Інформаційних технологій інституту відвідали музей «Гетьманства», де провели урок з історії України.

Майбутні офіцери мали змогу доторкнутися до історії України доби ХVII-ХХ ст., почути від наукових працівників музею правдиві історії про проблеми державотворення в Україні, надання неупередженої оцінки її видатних діячів, розкриття специфічної форми правління – Гетьманщини та її адміністрації. Серед експонатів курсанти мали змогу побачити речі з особистої колекції сім’ї Скоропадських, велику частину з яких особисто передала до музею донька гетьмана, Олена Скоропадська.

Чудова атмосфера музею, цікава й змістовна екскурсія справили неповторне враження на курсантів.

Довідково:

Музей гетьманства – це державний столичний культурно-освітній та науково-дослідний заклад історичного профілю, осередок пам’яток матеріальної та духовної культури пов’язаних з історією та традиціями козацько-гетьманської доби. Музей налічує понад 9 тисяч предметів. Чотири зала музею присвячені видатним українським Гетьманам Мазепі, Орлику, Хмельницькому та Скоропадському.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх