Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Вітаємо працівників бібліотеки інституту із Всеукраїнським днем бібліотек

Добавлено: 29.09.2018 Переглянуто: 1088


Бібліотечна справа є важливою складовою інформаційної, освітньої та культурної сфери життєдіяльності суспільства, що охоплює наукові, організаційні, правові,та інші питання, пов’язані з накопиченням, обліком, зберіганням та використанням документальних інформаційних ресурсів. У своїй діяльності бібліотека керується Законами України “Про культуру”, “Про бібліотеки та бібліотечну справу”, “Про інформацію”, “Положенням про бібліотеки у Збройних Силах України”.

В порівнянні з іншими бібліотеками закладів вищої освіти хочеться відмітити універсальність бібліотеки ВІТІ - основу якої складає військова та технічна література. Фонд бібліотеки формується з метою задоволення навчального процесу. На 01 вересня 2018 року фонд бібліотеки складає 179730 книг, і він систематично поповнюється підручниками, навчальними посібниками та іншими навчально-методичними виданнями, які видають науково-педагогічні працівники інституту. Фонд бібліотеки складають: військова, навчальна та художня література, періодичні видання, і література з грифом ДСК. Також в бібліотеці зберігаються цінні раритетні книги. Користуються вони попитом серед: військових, працівники ЗСУ, науково-педагогічних та наукових працівників, курсантів.

Користувачі нашої бібліотеки цікавляться виданнями з психології, філософії, правової, політичної та художньої літератури. Йдучи на допомогу читачеві художню літературу, співробітники бібліотеки виділили та впорядкували за такими тематичними рубриками: жіночі романи, детективи, фантастика, кримінальні, авантюрні та пригодницькі романи.

Основною метою роботи бібліотеки інституту є задоволення навчальних потреб читачів. В зв’язку з цим в бібліотеці на першому поверсі проходить реорганізація бібліотечного фонду. Чималий вклад в організаційну роботу бібліотеки внесли завідувач бібліотеки Баштова А.В. та Шевченко І.В. Особливу подяку за роботу з читачами хочеться висловити бібліотекарю Малогулко Е.В., за бібліографічну роботу та за роботу інвентарними книгами Любченко І.Е. та Мостовик Т.В.

Найближчим часом в бібліотеці інституту запрацює нова читальна зала, оснащена сучасними комп’ютерами, які матимуть доступ до мережі Інтернет та інформаційної системи супроводу навчального процесу ВІТІ, що допоможе читачам в пошуку необхідної інформації за різними напрямками.

З метою збереження найбільш цінних, рідкісних книг у бібліотеці був сформований фонд раритетних книг, в ньому представлені такі видання як: “Морзг армии” Шапошников Б. (1927), “Устройства воздушных линий связи” (1933), “Теория переменных токов” П.Л. Калантаров (1934), “А.С. Попов и изобретение радио” А.Берг (1935) та інщі... .З деякими з них користувачі бібліотеки можуть ознайомитись на виставці.

За останній місяць в бібліотеці Військового інституту були проведені тематичні виставки: “100 сторіччя УНР”, “Герої Крут”, “27 річниця Незалежності України”, “Словники України”, “Видання ВІТІ за 2017-2018 роки”. Поповнюються новими надходженнями постійно діючи виставки: “Виховати патріотів”, “Воїну зв’язківцю”, “Конституція України - Основний закон держави”.

Співробітниками бібліотеки проводяться заходи для подальшого розвитку бібліотечної справи в інституті з метою зацікавлення та все більшого залучення читачів до бібліотеки.

Інформація завжди доступна усім читачам, бібліотекарі Військового інституту завжди раді читачам!

Дорогі бібліотекарі! Вітаємо Вас з Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо Вам міцного здоров'я, довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки. Ваша професія надзвичайно важлива для нашого інституту і саме Ваша відповідальна справа відкриває шлях курсантам до книги – джерела споконвічної мудрості та знань!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх