Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВКСС прийняли участь у науковій конференції "Полтавці у ІІ-й Світовій війні: боротьба за українську державність. Невідомі герої"

Добавлено: 26.09.2018 Переглянуто: 858


25 вересня 2018 року у приміщенні Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського до 75-ї річниці визволення Полтавщини від гітлерівських окупантів громадськість Полтави спільно з науковцями – істориками проведена наукова конференція за темою «Полтавці у ІІ-й Світовій війні: боротьба за українську державність. Невідомі герої».

В конференції прийняли участь в дискусіях та обговореннях відомі науковці Полтавщини: Сітарчук Р.А. – доктор історичних наук, перший проректор ПНПУ імені В.Г. Короленка; Супруненко О.Б. – кандидат історичних наук, директор Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського; Бабенко Л.Л. – доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України ПНПУ імені В.Г. Короленка; Ревечук В.Я. – кандидат історичних наук, історик – дослідник, краєзнавець; Заіка Ю.О. – доктор юридичних наук, професор; Високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський, керуючий Черкасько-Кіровоградською єпархією.

На конференції обговорювались наступні питання:

1. «Українське питання» і національно-визвольний рух перед Другою світовою війною.

2. Ідеологи українського національно-визвольний руху.

3. Підпілля українського національно-визвольний руху на Полтавщині в роки гітлерівської окупації, осередок у Кременчуку.

4. Участь полтавців у відновленні Української Автокефальної Православної Церкви.

5. Полтавці в українських збройних формуваннях часів Другої світової.

6. Полтавці в українських політичних утвореннях. Українська Головна Визвольна Рада.

На засіданні у конференції прийняли участь і курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Метою заходу було ознайомити курсантів Військового коледжу з історичними подіями і невідомими героями які боролись за українську державність у Другій світовій війні визволяючи Полтавщину від гітлерівських окупантів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх