Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Києві на Хрещатику пройшов військовий парад з нагоди 27-ї річниці Незалежності України

Добавлено: 24.08.2018 Переглянуто: 1658


24 серпня, на головній вулиці столиці Хрещатику, з нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України пройшов військовий парад.

В урочистих заходах взяли участь Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко, представники Уряду, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, іноземні гості, кияни та гості столиці.

Під час урочистостей з нагоди 27-ї річниці Незалежності України було присвоєно почесні найменування та вручено бойові прапори. Глава держави, Міністр оборони України та начальник Генерального штабу вручили нові бойові прапори командирам військових частин і з’єднань, які проявили мужність і героїзм та відзначились в ході бойових дій на сході України.

 Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Олегу Довгому посмертно та лейтенанту Володимиру Сосніну. Почесне звання військові отримали за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Орден Олега Довгого з рук Глави держави отримали батьки лейтенанта — Валентина Петрівна та Іван Іванович.

З нагоди святкування 27-ї річниці Незалежності України Хрещатиком у парадних одностроях пройшли 24 парадні розрахунки: 4,5 тисячі військовослужбовців — представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної служби з Надзвичайних ситуацій, офіцери Національного університету оборони України, курсанти вищих військових навчальних закладів, ліцеїсти, представники інших військових формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України.

Парадний батальйон від Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут очолив начальник факультету Телекомунікаційних систем учасник війні на сході України лицар Ордена Богдана Хмельницького ІІІ ст. полковник Євген Рибка. Також карбуючи крок Хрещатиком крокували і учасники бойових дій — ветерани Антитерористичної операції.

Сьогодні столицею України також крокували парадні розрахунки іноземних підрозділів з країн Альянсу і партнерів України: Великої Британії, США, Канади, Литви, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови та прапороносні групи з Грузії, Латвії, Данії, Польщі та прапороносна група багатонаціональної бригади «ЛИТПОЛУКРБРИГ».

Під час урочистих заходів Хрещатиком проїхала військова техніка у складі механізованої колони. Це 250 одиниць нової військової техніки, яка прийнята на озброєння, проходить державні випробування, а також були представлені перспективні зразки.

Завершились урочистості прольотом авіації над головною вулицею столиці — вертольотів і літаків Сухопутних військ, Повітряних Сил та Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

По прибуттю парадного розрахунку в інститут його урочисто зустрічали оплесками першокурсники, після чого начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут полковник Євген Степаненко провів зустріч і подякував всьому особового складу за високу професійну майстерність та злагодженість дій продемонстровані під час проведення параду військ.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх