Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Свобода має кольори» - зустріч із патріотом України та волонтером Іриною Довгань

Добавлено: 22.08.2018 Переглянуто: 930


До дня Державного прапора України 21 серпня 2018 року у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війни у рамках музейного проекту «Слово свідка» відбулася тематична зустріч першокурсників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут із патріотом України та волонтером Іриною Довгань.

Усе життя Ірини Довгань було пов’язане з Донеччиною, де вона народилася, навчалася, створила сім’ю та побудувала успішну кар’єру. Здавалося, що нічого не зможе зруйнувати щастя жінки.

З перших днів російської агресії на Донбасі Ірина почала активно допомагати українській армії. Вона їздила на передову, співпрацювала з волонтерами, доставляла військовикам медикаменти, речі та продукти. Фото свідчення такої активної проукраїнської діяльності потрапили до ворога. А далі був полон, де відважна українка пережила нечувану жорстокість, допити, тортури та знущання. Під час тематичного заходу колишня бранка розповіла, як їй удалося врятуватися від неминучої смерті, де вона взяла сили пережити ці події і не зламатися, як здолала пережиті страхи біль і чим живе та займається тепер.

У березні 2016 року Ірина Довгань отримала звання Народний Герой України.

По завершенню тематичного ранку першокурсники військового інституту мали змогу оглянути виставку «Українській схід. На лінії вогню», де представлені матеріали присвячені війні на сході України проти російської агресії.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх