Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Парад – не лише чоловіча справа

Добавлено: 13.08.2018 Переглянуто: 1682


Їх охайну зачіску покриває берет, на руках, які тримають міцно зброю у кожної – блакитно-жовтий браслет. Парадним розрахунком впевнено крокують дівчата!

Вперше за історію незалежної України 24 серпня Хрещатиком урочистим маршем пройдуть жінки-військовослужбовці. Окрему жіночу парадну «коробку» представлятимуть 100 курсантів Військового інституту імені Тараса Шевченка та близько 40 представниць Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Літню відпустку перенесено, але дівчата не втрачають настрою. На плацу Військового інституту імені Тараса Шевченка тренування зведеної «коробки» проводяться щодня, а з серпня жінки-військовослужбовці беруть участь у спільній репетиції параду разом з представниками Збройних Сил України, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби. Понад 20-ть військових оркестрів на тренувальній злітній смузі аеродрому «Антонов» створюють вражаючий акомпанемент крокуючим військовикам. Для нас велика честь представляти у парадному розрахунку наш Військовий навчальний заклад саме з нагоди Незалежності держави. Крокуючи поряд з представниками інших силових структур відчувається сила і міць наших захисників. Я і дівчата нашого навчального закладу пишаються тим, що будемо крокувати по головній вулиці м. Києва разом із парадними розрахунками відважного війська. Впевнена, що для наших дівчат і для України цьогорічний парад буде історичним,- говорить курсант факультету Телекомунікаційних мереж 16 навчального курсу військового вишу Тетяна Кравченко Дівчата з нетерпінням чекають на свято Незалежності. Кожна з них прагне гідно представити свій військовий інститут.

ЦІКАВО ЗНАТИ:

Нагадаємо, що в лавах Збройних Сил працюють і служать понад 55 тисяч жінок, більше ніж 24 тисячі з них — саме військовослужбовці. Як зазначив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, цьогоріч головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки. А також свою участь у параді підтвердили 15 країн-партнерів, у тому числі й з держав Північноатлантичного Альянсу, а також високі гості з дружніх країн. Буде задіяно 250 одиниць військової техніки. Під час проходження механізованої колони будуть продемонстровані нові зразки озброєння і техніки, які вже перебувають на озброєнні українського війська та ті, що нині проходять державне випробування.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх