Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Хід первинної військово-професійної підготовки курсантів ВКСС ВІТІ набору 2018 року

Добавлено: 11.08.2018 Переглянуто: 1673


На цьому тижні з курсантами Військового коледжу сержантського складу ВІТІ набору 2018 року, проводилося заняття з навчальної дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка». Вперше курсанти опановували неповне розбирання збирання автомату АК-74. Метою заняття було прибити первинні навички поводження зі зброєю, її обслуговування та зберігання.

Також щодня проводяться практичні заняття зі стройової підготовки під час яких курсанти вивчають одиночні стройові прийоми зі зброєю та отримують стройовий вишкіл.

Вивчають курсанти і «Статути ЗСУ», а саме обов’язки солдата, обов’язки солдата перед шикуванням та в строю, права та відповідальність військовослужбовців, текст Військової Присяги.

Цікавим для курсантів виявилося заняття з «Тактичної медицини» на якому вони практично відпрацьовували наступні питання: базова підтримка життя, надання до медичної допомоги при кровотечі в умовах бойових дій (накладання джгутів), винос пораненого з поля бою, склад медичних аптечок різних видів.

9 серпня 2018 року було проведено практичне заняття (в ночі) з «Тактичної медицини». Мета заняття – навчитися оцінювати стан хворого в умовах поганої видимості, за отриманими результатами визначити обсяг невідкладної допомоги та надати її пораненому. Курсанти відпрацьовували наступні навчальні питання: пошук та евакуація пораненого з поля бою (в ночі), надання до медичної допомоги при кровотечі в умовах бойових дій (в ночі). В цілому мета заняття досягнута курсанти навчилися: оцінювати стан пораненого; здобули досвід пошуку та евакуації пораненого; надання йому першої до медичної допомоги в умовах темної пори доби; застосовувати психологічні прийоми саморегуляції в умовах постійного стресу та хвилювань за життя пораненого.

Під час проведення занять з «Військова топографія» курсанти практично відпрацювали наступні питання: визначення сторін горизонту вдень: за компасом, за Сонцем, за Сонцем і годинником, визначення магнітного азимуту за компасом, за різними ознаками місцевих предметів; орієнтування на місцевості за допомогою компасу, без карти та з картою; прості способи визначення відстаней: окомірно, кроками, за співвідношенням швидкості світла і звуку; розрахункові способи визначення відстаней: за кутовими розмірами предметів, за лінійними розмірами предметів, побудовою трикутника на місцевості; рух за азимутами вдень, обхід перешкод, способи дотримання вказаного напрямку руху.

Продовжується нарощування знань та навичок курсантів ВКСС ВІТІ із загальновійськових дисциплін – це сприяє формуванню у них вмінь практичного застосування зброї, практичних навичок у виконанні обов’язків солдата. Але цікаве ще попереду, головне набратися терпіння в опануванні професійних навичок.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх