Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відбувся черговий 166 випуск офіцерів-зв’язківців

Добавлено: 28.07.2018 Переглянуто: 2170


Сьогодні вже мало хто впізнає у цих красенях вчорашніх, інколи недолугих подекуди незграбних першокурсників, котрі щодня крок за кроком пізнавали премудрості військового життя. Ще у мирному 2013-му, коли військові не завжди почувалися затребуваними суспільством та державою, всі реалізовували свою юнацьку мрію – бути офіцерами, тож і вступили до престижного військового ВИШУ.

Здавалося б, зовсім недавно були переживання абітурієнтів та їх батьків, вступні іспити, та психологічні тести, мандатна комісія і так званий КМБ, перші мозолі на ногах від маршу, урочиста присяга на вірність народу України, перше звільнення у місто і перші заняття... А потім почалась війна і кожен на той час першокурсник глибоко переосмислив і свою професію і своє місце у лавах Збройних сил України. Нам потрібні офіцери.

За п’ять років навчання вже рідними стали гуртожиток, навчальні аудиторії, тренажери, полігони, курсантська їдальня і багато речей, котрі пов’язують випускників із цим місцем. Відверто чи потай багато хто з цих молодих сумуватиме за викладачами та командирами, розповідаючи про них різні, придумані, кумедні та інколи курйозні історії із курсантського життя. А хтось із ностальгією згадуватиме величний Київ, з його різнобарвним колоритом і неповторним шармом.

Позаду п’ять напружених років навчання та цілий розділ курсантського життя. Чергову сторінку життєвої історії сьогодні перегорнуто.

Підтягнуті, із гарним стройовим вишколом у новеньких парадних офіцерських одностроях усіх родів військ Збройних сил України на плацу вишикувались магістри. Це еліта цифрового формату сучасного війська. Ті, хто крокує у ногу з часом та складає кращу частину сучасної молоді.

Стройовий плац, що розташований серед старих будівель у одному з центральних районів столиці, нині переповнений. Тут дипломи та свої перші офіцерські звання лейтенант отримують понад 80 випускники інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Батьки та друзі випускників, так як гості інституту не приховують хвилювання і водночас гордості за своїх синів. Скрізь і у всьому відчувається святковий настрій. Він і в усмішках гостей, і у впевненості курсових офіцерів, у виблискуючих на сонці золотавих трубах військового оркестру і навіть у жовто-блакитних прапорцях, що прикрашають периметр плацу.

...П’ять років. За цей короткий час відчутно якісно змінилось українське військо. Зовсім іншим стало відношення суспільства до людей у військових погонах і це максимально відчувається тут і сьогодні.

Кожен із цих молодих офіцерів у повному обсязі виконав вимоги сучасних навчальних планів, і пройшов повну програму підготовки другого (магістерського) рівня. Вони здобули престижні і сучасні спеціальності: телекомунікації та радіотехніка, комп'ютерні науки, інформаційні системи та технології, озброєння та військова техніка, кібербезпека. У сучасному війську, що розбудовується та якісно міняється, без таких фахівців не обійтись. До речі, вісімнадцять випускників отримали Диплом магістра з відзнакою, що говорить про досить високий рівень підготовки в інституті та вмотивованості слухачів.

Варто лише нагадати, що вчорашні курсанти факультету Інформаційних технологій одні з перших приймали участь в престижних міжнародних змаганнях. Цього року, організована компанією Google програма Google HashCode 2018 для студентів та професіоналів ІТ-галузі у Європі, на Близькому Сході та в Африці, стала професійним щаблем і для команди курсантів інституту.

Сьогоднішні випускники також брали участь і у змаганні фахівців з програмування НАТО «TIDE Hackathon 2018», яке відбувалося Республіці Чорногорія в березні.

І нещодавно у Києві пройшов національний оборонний хакатон - змагання IT-спеціалістів у галузі безпеки та оборони, чи то простіше - змагання спеціалістів з програмування. Не дивно, що команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут виборола перше місце серед 15 команд-учасниць.

Лейтенант Анатолій Кравченко, котрий сьогодні отримав диплом магістра з відзнакою згадує, як у минулому році у складі команди українських військових ІТ-шників виборов призові місця на змаганнях у Чорногорії та Великій Британії. Досвід таких змагань та знання, що дали викладачі інституту малюють хлопцю широкі перспективи у подальшій офіцерській службі.

Лейтенант Анатолій Кравченко, котрий сьогодні отримав диплом магістра з відзнакою згадує, як у минулому році у складі команди українських військових ІТ-шників виборов призові місця на змаганнях у Чорногорії та Великій Британії. Досвід таких змагань та знання, що дали викладачі інституту малюють хлопцю широкі перспективи у подальшій офіцерській службі.

Начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації полковник Євген Степаненко привітав молодих лейтенантів та наголосив, що кожний випускник має бути гідним героїв, які віддали своє життя за Батьківщину проти російського агресора та на практиці реалізовувати отримані знання й навички в управлінні військовими колективами.

На свято, поздоровити випускників завітав і начальник військ зв'язку Збройних Сил України - начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України – генерал-майор Володимир Рапко. Він по батьківські привітав випускників та висловив впевненість в тому, що ті знання, які молоді офіцери набули під час навчання в навчальному закладі, допоможуть їм успішно справитися із поставленими завданнями, які диктує сьогодення.

- Переконаний, що Ви з честю будете примножувати славні національно - бойові традиції військ зв’язку ЗС України, - сказав генерал-майор Володимир Рапко.

Випускниця військовий інституту лейтенант Валерія Сліпкань, яка також закінчила цей навчальний заклад та отримала дипломом з відзнакою від імені всіх молодих офіцерів подякувала керівному складу та науково-педагогічному колективу інституту за те, що вклали в них свою душу і навчили бути лідерами, справжніми професіоналами військової справи.

Боже благословення та напутнє слово від військового священика Української православної церкви Київського патріархату Миколаївського храму в м. Києві ієрея Андрія було проникним. Він щедро окропив свяченою водою і курсантів і лейтенантів.

84 лейтенанта – випускників цього навчального закладу, серед яких вісімнадцять отримали дипломи з відзнакою, вже незабаром розпочнуть виконувати свої службові обов’язки за місцями призначення.

І родзинка урочистостей - довгоочікуваний урочистий марш випускників і підрозділів ВІТІ. Традиційний монетний дощ поступово вкриває плац а на очах батьків – сльози радості. У цьому складі випускники 2018 року зберуться лише за п’ять, а то й десять років. І тоді знайоме КПП рідного інституту гостинно відкриє для них центральні ворота та нагадає про чудовий час опанування професією всього життя.

Удачі Вам – товариші лейтенанти!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх