Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Випускники ВІТІ імені Героїв Крут започаткували свою національно-бойову традицію

Добавлено: 28.07.2018 Переглянуто: 1582


28 липня 2018 року, перед початком церемонії 166-го випуску офіцерів-зв’язківців Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут започатковано національно-бойову традицію: покладання, квітів до місця перепоховання юнаків на Аскольдовій могилі, які загинули під Крутами.

Нагадаємо, що 29 січня 2018 року, до 100-ї річниці історичних подій під Крутами та з метою вшанування подвигу Героїв Крут, військово-патріотичного виховання військовослужбовців Збройних Сил України, Президент Петро Порошенко присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування імені Героїв Крут. Відповідний Указ Глава держави підписав під час відвідування інституту на урочистостях у присутності всього особового складу.

Отже ті юнаки, хто відгукнувся на заклик боронити Україну від більшовицького агресора і записався у добровольці, пройшли короткий вишкіл молодого бійця саме тут, у стінах нашого військово-навчального закладу.

28 липня 2018 року, вшановуючи подвиг Крутян та з метою започаткування власних національних бойових традицій, випускники інституту, вперше одягнувши офіцерський однострій поклали квіти до місця поховання перших українських “Кіборгів”.

На Аскольдовій Могилі

Поховали їх —

Тридцять мучнів українців,

Славних молодих...


На Аскольдовій Могилі

Український цвіт —

По кривавій по дорозі

Нам іти у світ.


На кого посміла знятись

Зрадника рука?

Квітне сонце, грає вітер

І Дніпро-ріка...


На кого завзявся Каїн

Боже, покарай! —

Понад все вони любили

Свій коханий край.


Вмерли в Новім Заповіті

З славою святих. —

На Аскольдовій Могилі

Поховали їх.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх