Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Практичні заняття в полі із загальновійськових дисциплін з курсантами першого курсу ВКСС

Добавлено: 27.05.2018 Переглянуто: 1521


З 21 по 26 травня 2018 року у Військовому коледжі сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут з курсантами першого курсу були проведені практичні заняття в полі із загальновійськових дисциплін:

1. Тактика: обладнання позицій взводного опорного пункту, встановлення мінного поля (протитанкового, протипіхотного та змішаного) та порядок його розмінування, пересування на місцевості різними способами, у складі підрозділу та малочисленими групами, орієнтування на місцевості за допомогою компасу, без карти та з картою, проведення маскувальних заходів одним військовослужбовцем та позицій на відділенні.

2. Бойова система виживання воїна: забезпечення життєдіяльності людини в автономному режимі (розведення вогню за допомогу підручних засобів, добування води та її очищення, встановлення різних видів пасток для тварин), евакуація пораненого з поля бою у безпосередньому зіткненні з противником за допомогою димової завіси під вогневим прикриттям свого підрозділу, надання першої медичної допомоги після евакуації та безпосередньо на полі бою.

3. Стрілецька зброя та вогнева підготовка: заходи безпеки при поводженні зі зброєю, боєприпасами та умови виконання вправ, практичні дії на вогневому рубежі, практичне виконання стрільб з АК-74, установка розтяжок за допомогою ручних гранат РГД-5 та Ф-1, - метання оборонної навчально-імітаційної ручної гранати.

Під час польових занять с курсантами були проведені показові заняття з розгортання елементів системи зв'язку тактичної ланки управління, а саме: розгортання засобів зв'язку ротного та взводного опорного пункту (станція супутникового зв'язку «Tooway» з абонентськими телефонними апаратами, радіо мережі на засобах «Motorola»та «Harris»

Метою проведення всіх занять було отримання та вдосконалення:

  • загальновійськових навичок військовослужбовця, виконання на практиці елементів дисципліни «Бойова система виживання воїна»;
  • навичок з розгортання елементів системи управління тактичного рівня, враховуючи досвід організації зв'язку під час АТО, що є дуже важливим для майбутнього сержанта, який в подальшому зможе замінити посади офіцерського складу.
  • © Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

    Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

    ^ Наверх