Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти інституту відвідали Національний військово-історичний музей України

Добавлено: 18.05.2018 Переглянуто: 962


17 травня 2018 року у позанавчальний час курсанти 372 навчальної групи разом з доцентом кафедри загальної тактики працівником ЗСУ Бірюковим П.В.відвідали експозицію Національного військово-історичного музею України (м. Київ, вул. Грушевського, 30/1), присвячену військовим подіям в зоні проведення операції Об’єднаних Сил.

Екскурсовод Дмитро розповів курсантам про основні етапи героїчної боротьби українських захисників із незаконними військовими формуваннями та російськими найманцями: визволення захоплених російсько-окупаційними військами українських міст – Краматорська та Слов’янська, запеклі бої за гору Карачун та Савур-Могилу, трагічні події і вихід з Іловайського котла українських бійців, утримання Донецького аеропорту та подвиги українських «кіборгів», бої українських військ з проросійськими терористичними угрупуваннями під Дебальцевим.

В експозиції були представлені бойові зразки російського оборонпрому, що застосовується проти української армії, формений одяг та озброєння терористів, уламки від снарядів, ракет і мін російського виробництва. Всі ці експонати наглядно доказують налагоджене постачання озброєння, техніки і живої сили до лав незаконних військових формувань від північного сусіда.

Командування і курсанти факультету бойового застосування систем управління та зв'язку вдячні керівництву музею за змістовну та цікаву екскурсію і сподіваються на подальшу співпрацю в площині військово-патріотичного виховання курсантської молоді.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх