Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відвідування Музею української діаспори курсантами інституту

Добавлено: 01.05.2018 Переглянуто: 1240


1 травня 2018 року курсанти Військового інституту відвідали Музей української діаспори, який є філією Музею історії м. Києва. Експозиція музею розповідає про історію української еміграції та відомих українських емігрантів, які прославили Україну далеко за її межами.

Курсанти змогли ознайомитись з життям та творчістю видатних діячів культури, науки та мистецтва українського походження, побачили унікальні світлини й документи, що розповідають про складні життєві випробування колишніх співвітчизників та їхній шлях до успіху, колекції творів мистецтва і живопису.

Дуже зацікавила курсантів виставка «Наш Сікорський», присвячена геніальному американському авіаконструктору українського походження Ігорю Сікорському. Курсанти дізналися, що Ігор Сікорський навчаючись у Київському політехнічному інституті спроектував і побудував кілька гелікоптерів, літаків-біпланів. У 1918 році емігрував до США, де заснував компанію Sikorsky Aircraft. Автор літаків-велетнів, серійного гелікоптера одногвинтової схеми та першого в США літака-амфібії. Всього у США Сікорським було створено 17 базових типів літаків і 18 гелікоптерів.

Ігор Сікорський - великий українець, який створив гелікоптер і прославив США.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх