Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти факультету інформаційних технологій доторкнулись до духовної спадщини україни

Добавлено: 23.04.2018 Переглянуто: 953


З метою розвитку внутрішнього духовно-ментального Я майбутніх офіцерів-зв’язківців, їх самоідентифікації та пропаганди духовних та культурних традиції українського народу 24 квітня курсанти факультету Інформаційних технологій відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва. Заклад розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у приміщеннях колишніх митрополичних покоїв прилеглої до них домової Благовіщенської церкви, які є пам’ятками архітектури XVIII – початку XX століття.

Колекція музею, з якою знайомились курсанти, складає понад 75 тис. творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва. Це різноманітні за матеріалом, формою, декорування і призначенням предмети домашнього вжитку, перетворені руками талановитих майстрів у високохудожні мистецькі твори. Всі вони мають яскраво визначені регіональні відмінності.

В експозиції музею хлопці та дівчата побачили всі види народного мистецтва України, а саме: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, фарфор, писанкарство, народний живопис та іконопис. Гордістю та окрасою колекції є комплекси українського народного вбрання XIX – XX ст. всіх регіонів України.

Тож з впевненістю можна відмітити, подібні заходи є дуже важливими, адже вони підвищують культурний рівень, прививають любов до звичаїв та традицій нашого народу, збагачують майбутніх офіцерів-зв’язківців, надихають та повчають молоде покоління.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх