Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Екскурсія курсантів ВІТІ до Національного музею українського народного декоративного мистецтва

Добавлено: 22.04.2018 Переглянуто: 1132


З початком весни керівництво факультетів традиційно продовжує організовувати екскурсії для курсантів до визначних та духовно-культурних місць Києва.

22 квітня курсанти факультету Телекомунікаційних систем та факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва.

На сьогоднішній день це один з найбільших художніх музеїв України, що розташований на території Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

В експозиції музею площею 1500 кв.м., представлені всі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, кераміка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, фарфор, писанкарство, народний живопис та іконопис.

Колекція музею, з якою знайомились курсанти, складає понад 75 тис. творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва. Хлопці та дівчата з цікавістю і захопленням розглядали різноманітні за матеріалом, формою, декоруванням і призначенням предмети домашнього вжитку, перетворені руками талановитих майстрів у високохудожні мистецькі твори. Всі вони мають яскраво визначені регіональні відмінності.

Найбільше курсантам сподобалося гордість та окраса колекції – українське народне вбрання ХIХ – поч. ХХ ст.. всіх регіонів України, де в єдиному художньому ансамблі поєдналися мистецтво крою, ткання, вишивки, аплікації, вибійки, плетіння, обробки шкіри та металу.

Експонати були дуже цікаві як за формою, так і за кольором, а розповідь екскурсовода додала курсантам вражень від переглянутого та наповнила приємними емоціями.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх