Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Міжнародне гуманітарне право та збройний конфлікт на сході України

Добавлено: 11.04.2018 Переглянуто: 1309


Називати публічно речі своїми іменами – закликав Конфуцій. Називаючи речі своїми іменами, ми зможемо відповісти на задані запитання? Мабуть, ні... Процес осмислення таких складних соціально-політичних явищ як «війна», «збройний конфлікт», триває вже не одну сотню років. Актуальність цієї теми лежить у площині не лише теоретичних підходів та дискусій, а й практичних поглядів. 11.04.2018 року у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбувся семінар – «Міжнародне гуманітарне право та збройний конфлікт на сході України», який організовано у рамках спільної діяльності Міністерства оборони України та Збройних Сил України з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Під час семінару Делегат Міжнародного Комітету Червоного Хреста по роботі зі збройними силами та органами безпеки Майкл Пімбл, Радник МКЧХ по роботі зі Збройними Силами України та органами безпеки України Ігор Лимаренко та Радник МКЧХ з юридичних питань Ольга Кириленко ознайомили учасників з інформацією щодо місії, мандату, діяльності міжнародної організації, специфіки її роботи щодо захисту цивільного населення в Україні та в районі проведення АТО.

Крім того, зв’язківців було поінформовано про основні принципи Міжнародного гуманітарного права: принцип відмінності, заборони нападів невибіркового характеру, пропорційність та обережність. У виступах наголошувалося, що найголовнішим критерієм оцінки правильного рішення під час ведення бойових дій є збереження життя цивільних осіб та об’єктів життєзабезпечення населення.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх