Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут для майбутніх захисників України провели День призовника

Добавлено: 29.03.2018 Переглянуто: 1079


Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загально-державній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо.

В рамках спільної роботи з управлінням професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради, навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у м. Києві у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відбулись заходи військово-патріотичного виховання з учнями закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Києва, а також студентів Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка під назвою «День призовника».

Перед початком заходу учні та студенти поклали квіти до меморіального комплексу на честь загиблих офіцерів - зв’язківців під час АТО, за нашу вільну незалежну Україну а також вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Велике враження на учнів та студентів справило відвідування музею військового інституту, де вони побачили засоби зв’язку минулих епох. Завідувач музею розповів юнакам про історію вишу, про його сьогодення, а також про участь випускників інституту в антитерористичній операції на сході держави, які під час захисту України проявили мужність і героїзм, переглянули фільм про інститут.

Після цього діти відвідали курсантську їдальню та ознайомилися з умовами проживання курсантів.

Під час виставки дівчата та хлопці мали змогу подивитись на нові розробки сучасної зброї, безпілотні летальні апарати, які залучаються до виконання бойових завдань в зоні АТО.

Вдосконалюючи свої вольові якості, майбутні захисники пройшли випробування у військово-спортивних змаганнях, а саме змагалися в таких дисциплінах: стрільба з АК-74 в електронному тирі інституту, мали змогу на швидкість розбирати та збирати зброю.

Кульмінацією змагань стало показ для молоді курсантами вишу окремих елементів бойової армійської системи (БАРС), яка включає в себе тактико-спеціальну, гірську (альпіністську), рукопашну, вогневу, домедичну, психологічну підготовки та практичну стрільбу, — пояснив начальник кафедри фізичного виховання та спорту інституту полковник Юрій Бичихін — Ця система побудована на єдиній психологічній основі, що дозволяє суттєво підвищити ефективність військово-професійної діяльності особового складу.

На завершення військово-патріотичного заходу в спортивному залі інституту була проведена воєнізована естафета, в якій команди - учасниці змагалися у швидкості та спритності при подоланні перешкод, які імітували бойові умови. За результатами всіх змагань заступник начальника інституту з навчальної роботи полковник Олексій Сілко кращим призовникам вручив грамоти.

Маємо надію, що саме такі заходи допоможуть виховати справжніх захисників нашої держави.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх