Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Новий хакатон – нові перемоги!

Добавлено: 25.03.2018 Переглянуто: 1488


Хакатон – захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано працюють над розв'язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Саме така концепція розвитку систем зв’язку та інформатизації використовується на сьогодні Стратегічним командуванням НАТО з трансформації та Агенцією НАТО зі зв’язку та інформації.

Перший Хакатон під егідою НАТО було проведено в 2016 році в Кракові, а минулого року вперше для участі в Хакатоні, який проводився в Лондоні, було запрошено дві команди від України, які посіли два перші місця у таких дисциплінах як Modeling Challenge та Coding Challenge. Цього ж року, в рамках реалізації в Україні проекту з обміну досвідом та знаннями Трастового фонду НАТО з удосконалення системи командування, управління та зв’язку представники Збройних Сил України вдруге приймали участь у змаганні фахівців з програмування НАТО «TIDE Hackathon 2018», яке відбувалося у період з 19 по 23 березня у м. Подгориця, Республіка Чорногорія.

Серед 14 команд з 8 європейських країн, українська делегація була представлена трьома командами у трьох дисциплінах, за якими проводилося змагання: моделювання (Modeling Challenge), кодування (Coding Challenge) та комбіноване змагання (Joint Challenge). Вже традиційно до складу українських ІТ-команд входили випускники нашого інституту, а сьогодні – офіцери військової частини А2724 – Мартиненко Артем, Мельников Дмитро, Колесніков Сергій, Гальчинський Сергій, Кулініч Ярослав, Холмогоров Сергій, Бойко Єлизавета, Анацький Ян. Також до складу команди, яка виступала у дисципліні Joint Challenge, входив курсант кафедри Автоматизованих систем управління, факультету Інформаційних технологій Кравченко Анатолій.

За результатами суддівської оцінки запропонованих у ході змагання архітектурних та концептуальних рішень всі наші команди посіли призові місця, а команда з дисципліни Joint Challenge здобула переможне перше місце.

Після проведеного аналізу, отриманий нашими фахівцями досвід з розробки та впровадження елементів C4ISR буде застосований для підготовки майбутніх фахівців у галузі інформаційних технологій, а також при підготовці команди інституту до участі у національному Хакатоні, який запланований до проведення у 2018 році.

Щиро вітаємо наших переможців і бажаємо успішної реалізації всіх майбутніх проектів, а курсанту Анатолію Кравченку – успішного завершення навчання в інституті та подальших досягнень у військовій кар’єрі!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх