Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відвідування курсантами 1 курсу факультету «Бойового застосування систем управління та зв’язку » виставки «УКРАЇНСЬКИЙ СХІД»

Добавлено: 19.02.2018 Переглянуто: 1090


18 лютого у головній експозиції Національного музею історії України у Другій світовій війні курсанти факультету «Бойового застосування систем управління та зв’язку » відвідали виставку «УКРАЇНСЬКИЙ СХІД», присвячену звитязі і жертовності патріотів України, які наразі на східних теренах Української держави відстоюють її суверенітет та територіальну цілісність.

Його головна ідея закладена в рядках Державного гімну України:

Душу й тіло ми положим за нашу свободу, І покажем, що ми, браття, козацького роду.

Під час огляду виставка курсанти почули розповідь про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України впродовж 2014–2017 років. Також у символічні батальйони об’єднані капелани, які дбають про душу солдата; медики, покликані у польових умовах лікувати поранені солдатські тіла; волонтери, чия безкорисна допомога, особливо в перші місяці протистояння, рятувала наших бійців; журналісти, репортажі яких доносять до нас гірку правду про війну.

На знак вдячності за братню допомогу представлено символічний «іноземний легіон», у складі якого захищають українську землю представники різних народів.

Нелегка доля мешканців Донбасу, які опинилися в зоні війни, постає в композиції «Цивільні». Акцентна композиція виставки «Хресний шлях» уособлює криваву ціну, яку платить наш народ за право вільно жити на своїй землі.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх