Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти факультету Телекомунікаційних систем вшанували пам'ять загиблих Героїв Крут

Добавлено: 28.01.2018 Переглянуто: 1164


У неділю, 28 січня курсанти першого курсу факультету Телекомунікаційних систем відвідали Алею лип на Аскольдовій Могилі, де вшанували пам'ять загиблих Героїв Крут.

Довідково:

Бій під Крутами відбувся 29 (16) січня 1918 року на залізничній станції Крути поблизу села Пам'ятне Чернігівської області, за 130 кілометрів на північний-схід від Києва (нині Чернігівська область)..

Цей бій тривав 5 годин між чотирьохтисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з 300-т вихованців Першої Київської юнацької школи імені Богдана Хмельницького (нині ВІТІ), які повстали на захист молодої Української Народної Республіки.

28 студентів потрапили в полон та на світанку 16 (29) січня їх повели на розстріл. Більшовицькі кати заборонили місцевим селянам поховати за християнським обрядом тіла захисників Києва, залишивши їх на засніженому полі.

Пізніше останки загиблих перепоховали на Аскольдовій могилі у Києві.

Занурюючись в історичні події кінця 1917 – початку 1918 років мимоволі проводиться паралель із сьогоденням. По-перше, у далекому 1917 році московити намагалися різними способами захопити владу в Україні. По – друге, Українська Центральна Рада  понад усе прагнула самостійності для УНР і ні які ультиматуми агресора не приймалися.

Але сьогодні, через сто років, все буде інакше! Український народ та Збройні Сили України захистять свою незалежність. В цьому немає жодного сумніву!

Слава Україні!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх