Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Урок історичної правди «Згадаймо юність, що горіла в Крутах»

Добавлено: 26.01.2018 Переглянуто: 1034


24 січня 2018 року в центральній міській бібліотеці міста Полтава відбувся урок історичної правди «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», присвячений 100-річчю з часу бою на станції Крути між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією під командуванням М.Муравйова.

Бій під Крутами був одним із етапів неоголошеної війни Радянської влади проти незалежної України у 1917-1920 роках, а саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Курсантів Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації познайомили із книжковою виставкою «Червона калина на білому снігу...», матеріали якої розповідають про події тих далеких років, коли в бою під Крутами на захист Української Народної Республіки стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу.

Більш детально з подіями 100-річної давнини присутніх познайомила голова краєзнавчо-історичного клубу Ніна Миколаївна Кирпотіна. Під час спілкування зі курсантами вона виявила їх думку щодо цієї події. Хто і проти кого воював під Крутами? Хто нападав і хто оборонявся та які політичні наслідки мала ця подія?.

Присутні переглянули документальний фільм «Пам'ятай про Крути», який коментувала Ніна Кирпотіна.

І зараз історія столітньої давнини повторюється. За незалежність полягали герої «Небесної сотні». За неї гинуть українські воїни та мирні мешканці на Сході України. Але ми маємо надію, що більше не буде ані нової Небесної сотні, ані нових Крут, більше не проливатиметься ані наша кров, ані кров сусідніх чи далеких народів.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх