Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

22 січня – День Соборності України

Добавлено: 22.01.2018 Переглянуто: 846


День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

Відвідувачам закладу було продемонстровано ряд навчальних фільмів про військовий інститут, та слайд-презентацію, що розкривала основні напрями діяльності закладу.

До цієї значної події у бібліотеці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відбувся захід «Соборність України  –  запорука єдності держави».

Ведуча заходу Малогулько Е.В. розповіла присутнім про історичні події тих років, зазначила, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої  її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності.

Працівники  бібліотеки Циба О.В., Баштова А.В., Шевченко І.В., Любченко І.Е. організували і провели  годину державності  «Величний день єднання».

Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

З 19 січня у читальному залі бібліотеки до Дня Соборності України відкрилась книжкова виставка «Обнялися береги одного вічного народу», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх