Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

100 років війни за незалежність. 1917-1921.

Добавлено: 12.01.2018 Переглянуто: 999


Провідні історики, науковці та вчителі Полтави для військовослужбовців коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та 179-го навчального центру військ зв’язку влаштували просвітницький захід присвячений історичним подіям боротьби українського народу за свою незалежність у минулому столітті.

Зокрема курсантів-зв’язківців ознайомили з перебігом Української Революції 1917-1921 років, історією армії Української Народної Республіки, діяльністю видатних державних діячів та військових полководців тих часів.

Окремо згадали героїчний бій під Крутами 29 січня 1918 року молодих і незламних українців-юнкерів проти озброєної московсько-більшовицької орди, що наступала на Київ.

Нинішня Росія, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Як і сто років потому вона розв’язала війну та окупувала частину нашої території. Однак, українці завжди показували свою волелюбність та незламність. Маємо пам’ятати ті уроки, вистояти та перемогти ворога, - зазначив заступник начальника Військового інституту телекомунікацій та інформатизації з морально-психологічного забезпечення полковник Олег Петровський.

Також курсанти-зв’язківці переглянули спеціальну фотовиставку «1917-1921. 100 років війни за незалежність».

Захід відбувся за планом Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України та ініціативи Ліги громадських організацій «Громада Полтавщини».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх