Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Жінки в ЗСУ: На полтавському телебаченні обговорили гендерну політику в ЗСУ

Добавлено: 09.01.2018 Переглянуто: 976


Курсанти Військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Олександра Сукач і Яна Ткач взяли участь у телевізійній програмі «Акценти» яка вийшла у ефір 6 січня 2018 року на Полтавському обласному телеканалі «Лтава». Під час прямого ефіру вони обговорили питання щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

В ході телепередачі курсанти коледжу також розповіли про життєдіяльність, військові будні, навчання та роз’яснили умови і порядок вступу до навчального закладу.

За словами заступника начальника військового коледжу сержантського складу з морально-психологічного забезпечення підполковника Андрія Назаренка такий захід є необхідним та дуже корисним для тих, хто серйозно наважився пов’язати своє життя зі службою у ЗС України. Також є посади в армії, де жінки буквально незамінні: у військах зв’язку, медичному забезпеченні вони виконують покладені на них функції краще, ніж чоловіки.

Із військового коледжу за останні роки випустилось більше 20 дівчат.

Варто зазначити, що у лавах ЗС України проходять військову службу 23 771 військовослужбовців-жінок, із них на посадах офіцерів - 2 916 жінок, військове звання полковник мають - 42 жінки.




© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх