Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Шлях Воїна» курсантів факультету телекомунікаційних систем ВІТІ

Добавлено: 17.11.2017 Переглянуто: 898


«Шлях воїна» - саме так називалась незвичайна лекція не менш незвичайного гостя факультету телекомуныкацыйних систем. У жовтні курсантам 17 навчального курсу випала щаслива нагода поспілкуватися з надзвичайною людиною - богословом – єзуїтом, членом чернечого згромадження «Товариство Ісуса», автором книги «Соняхи. Духовність на час війни» та політологом – військовим капеланом Української греко-католицької церкви Андрієм Зелінським. Отець Андрій бере активну участь у забезпеченні духовною підтримкою українських військових у зоні АТО та здійснює своє служіння у підрозділах Збройних Сил України. Капелан Зелінський – ідеолог національної безпеки та задоволення духовних потреб військовослужбовців.

Час іде, змінюється культура суспільства. У першу чергу змінюється духовне життя народу. В таких умовах можливо спостерігати втрату духовної орієнтації. Змінам підлягають і людські цінності. Люди надають перевагу зовсім іншим речам. Гостру потребу у духовному просвітленні потребує армія.

Декілька годин спілкування з отцем Андрієм стали для багатьох курсантів досить пізнавальними. Під час спілкування капелан справив на них позитивне враження. Отець Андрій розповідав солдатам про духовність та боротьбу з собою всередині самого себе.

Духовне життя суспільства — надзвичайно широке поняття, що включає в себе багатогранні процеси, явища, пов'язані з духовною сферою життєдіяльності людей; сукупність ідей, поглядів, почуттів, уявлень людей. Духовний воїн живе не лише в кожному військовослужбовці, він живе у кожній людині нашої планети. Важливо тільки розбудити його. Йти до своєї мети упевненим кроком ми маємо разом із своїм невидимим воїном, зі своїм Олександром Македонським, який живе у кожному військовому!

Особовий склад 17 навчального курсу з ентузіазмом погодилися зі словами єзуїта: «Якщо ми зуміємо перебороти біль, втому та відчай, то зможемо досягти своєї мети. Треба вірити в успіх поставленої метиі. Якщо не віриш у себе – не витрачай часу дарма».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх