Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Розвиток автоматизованих систем управління обговорили учасники науково-практичної конференції у Києві

Добавлено: 09.11.2017 Переглянуто: 1044


У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбулась X науково–практична конференція присвячена питанням розвитку телекомунікаційних систем ймереж спеціального призначення та їхнього застосування в районі проведення АТО.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, вищих військових навчальних закладів та інших військових формувань, науковці та дослідники.

Відкрив науково-практичну конференцію начальник військового інституту полковник Євген Степаненко. Він зазначив, що сьогодні у військах відбувається стрімкий перехід застарілих засобів зв’язку на нові стандарти та створюються сучасні системи кібербезбеки.

– Спираючись на досвід отриманий під час бойових дій на сході України у військовому інституті докорінно змінено програму підготовки фахівців для військ зв’язку. У підготовці офіцерського складу вже багато в чому орієнтуємося на стандарти НАТО.Ми оновили всі навчальні програми та залучили до проведення занять з курсантами кваліфікованих спеціалістів, – зазначив полковник Євген Степаненко.

«Родзинкою» заходу стала презентація техніки та сучасного обладнання розробленої фахівцями військового вишу. Зокрема, учасникам презентовано сучасну систему екстреної евакуації поранених «Каспер» та експериментальну відео-систему виявлення і спостереження за безпілотними літальними апаратами – «Саурон».

В рамках роботи конференції представники підприємств ТОВ “Трител”, ТОВ “ДОЛЯ і Ко”, LLC“HUAWEI Ukraine”, ТОВ “Інфозахист”, “Rohde & Schwarz” в Україні, “КРОКУС-КОМ”, ТОВ “ПРОСАТ”, ТОВ “ДЕПС”, ТОВ “АВТОР”, ПрАТ “Датагруп”, ПрАТ“Інститут ІТ”, UA.PRA УКРСПЕЦСИСТЕМС,ТОВ “Телекарт-Прилад”, ТОВ “COMMSCOPE”, КБ“BOTEON“ Lab seven, “ITEL”,“CheckPoint & Radware” облаштували виставку сучасних засобів зв’язку та автоматизації.

Під час заходу учасники також обговорили та проаналізували результати й досвід застосування зразків вітчизняної та зарубіжної техніки зв’язку, яка надійшла у підрозділи Української армії впродовж останніх трьох років та широко використовуються в зоні АТО. Начальником наукового центру зв’язку та інформатизації полковником Сергієм Колачовим були представлені практичні результати діяльності наукового центру, що використовуються в Антитерористичній операції на Сході України. Начальником кафедри полковником Ігорем Панченко висвітлені практичні основи побудови безпроводової сенсорної мережі військового призначення. Заступником начальника інституту з наукової роботи полковником Валерієм Романюкомрозглянуто напрями вдосконалення тактичних систем радіозв’язку .

– Сьогодні підрозділи зв'язку фактично здійснили перехід на цифрові методи передавання та обробки даних. На протязі останніх трьох років ми інтенсивно переходимо на стандарти НАТО. Уже зараз можна сказати , що війська зв’язку вийшли на новий якісний рівень. Переозброєння, розвиток та подальше удосконалення новітніх цифрових систем, засобів інформатизації триває, – зазначив заступник начальника військ зв’язку ЗС України полковник Юрій Плуговий.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх