Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Проведення семінару з керівним складом військ зв'язку на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

Добавлено: 20.10.2017 Переглянуто: 1261


17-19 жовтня 2017 року на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації пройшов триденний семінар з представниками військ зв’язку Збройних Сил України під керівництвом начальника військ зв’язку Збройних Сил України – начальника Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Володимира Рапка. До проведення заходу залучалися: представники Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України, командири військових частин зв’язку безпосереднього підпорядкування, начальники військ зв’язку видів Збройних Сил України, оперативних командувань, командири окремих полків зв’язку видів Збройних Сил України, оперативних (повітряних) командувань, начальники зв’язку окремих механізованих (танкових) бригад, бригад ВДВ, бригад (полків) РВіА, окремих полків спеціального призначення, представники підприємств-виробників (постачальників) техніки зв’язку та автоматизації.

Темою проведення семінару був аналіз результатів і досвіду практичного використання (застосування) техніки зв’язку та автоматизації, що надійшла протягом 2014-2017 років, під час ведення бойових дій у районі проведення антитерористичної операції.

— Сьогодні системи зв’язку та автоматизовані системи управління Збройних Сил України відповідають стандартам НАТО і створено умови щодо досягнення повної сумісності з відповідними системами країн Альянсу. Ця система дозволяє оперативно та безперервно здійснювати управління військами з будь-якої точки України. Завдяки переозброєнню новітніми цифровими засобами зв’язку триває її розвиток та подальше удосконалення — повідомив генерал-майор Володимир Рапко у своєму виступі перед учасниками семінару. Він також зазначив, що у Збройних Силах триває удосконалення системи управління військами та підвищення спроможностей органів військового управління щодо оперативного та бойового управління військами (силами) у районі проведення антитерористичної операції та на інших напрямках.

Під час занять особливу зацікавленість в учасників викликали виступи начальників військ зв’язку видів Збройних Сил України, оперативних командувань, які розповіли про шляхи підвищення ефективності використання (застосування) техніки зв’язку та автоматизації за досвідом АТО, проаналізували особливості організації та виконання завдань всіх видів бойового забезпечення в ході проведення АТО, а також повідомили про проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Під час другого дня семінарських занять керівному складу військ зв’язку продемонстрували розгорнуті макети пунктів управління на яких офіцери мали можливість згадати як здійснюється управління в сучасному бою, з використанням сучасних засобів зв’язку та інформатизації з використанням досвіду АТО.

Найцікавішим моментом семінару була презентація техніки та сучасного обладнання нещодавно створеного підрозділу на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації для запровадження автоматизованої системи управління, яка має значно підвищити ефективність бойового застосування Українського війська.

Під час презентації техніки зв’язку було також продемонстровано нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер». Зокрема, цю систему розробили фахівці Наукового центру зв’язку інституту. Вона є суто української та має спеціальне програмне забезпечення. Зразок складається зі спеціальних маячків, які сигналами через супутник вказують координати пораненого.

Кафедрою спеціальних засобів зв’язку та радіотехнічних засобів інституту презентовано було експериментальну відео-систему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «САУРОН». Дана система – також є унікальна! Вона забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник в режимі реального часу та може дистанційно керувати відеосенсорами по радіоканалу.

Командири підрозділів зв’язку були приємно вражені побаченим та почутим.

Загалом під час трьохденного семінару було проведено ґрунтовний аналіз технічної експлуатації новітніх зразків засобів зв’язку та автоматизації, організації заходів технічного забезпечення зв’язку та автоматизації учасниками семінару і науковцями інституту, проведено інструкторсько-методичні, практичні, групові заняття, здійснено показ новітніх зразків техніки зв’язку та автоматизації, узагальнено пропозиції щодо їх застосування та підготовки фахівців для їх експлуатації.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх