Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Брифінг з питань виявлення та реагування на інциденти кібернетичної безпеки

Добавлено: 02.10.2017 Переглянуто: 1038


З 25 по 29 вересня на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відбувся брифінг з питань виявлення та реагування на інциденти кібернетичної безпеки.

Брифінг відбувся за участі фахівців з кібернетичного захисту Національної гвардії штату Каліфорнія.

Від Збройних Сил України прийняли участь викладачі кафедри Захисту інформації та кіберзахисту та курсанти за спеціальністю Кібербезпека факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку, представники Наукового центру зв’язку та інформатизації та офіцери центрів захисту інформації та кібербезпеки.

Метою брифінгу було обговорення ряду питань пов’язаних з організацією та забезпеченням кібернетичної безпеки у Збройних Силах України у відповідності до стандартів НАТО.

В ході брифінгу були розглянуті та обговорені наступні питання:

організація та забезпечення кібербезпеки на тактичному рівні;

підготовка та вимоги до фахівців з кібербезпеки;

тактичні комплекти та платформи кіберзахисту для підтримки оборонних кібероперацій;

проведення пошуку та оцінки вразливості в кіберпросторі;

основи забезпечення безпеки операцій;

комплекти для реалізації розслідування кібернетичних інцидентів.

Також під час брифінгу був проведений практичний воркшоп з розслідування інцидентів кібернетичної безпеки, в ході якого було здійснено аналіз робочих станцій зловмисників та виявлені сліди реалізації кібератак.

На рівних з офіцерами, не дивлячись на дещо нові для них знання, успішно справились з практичними питаннями і курсанти факультету Бойового застосування систем управління та зв’язку.

У підсумках брифінгу представниками США був відмічений високих рівень підготовки офіцерів ЗС України, що повинно стати запорукою надійного захисту кіберпростору ЗС України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх