Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації харчуються за натовським стандартом

Добавлено: 21.09.2017 Переглянуто: 1468


У Збройних Силах України в 2017 році вводиться нова система харчування для військовослужбовців, яка буде здійснюватися за принципом шведського столу. Тобто курсанти зможуть відтепер приходити в їдальню і вибирати собі сніданок, обід або вечерю відразу з декількох страв, а не отримувати якусь певну норму їжі, як це було досі. Саме за таким принципом побудована система харчування в арміях країн – членів НАТО, Канади і США, з яких в Україні і взяли приклад.

У рамках переходу до нових стандартів харчування та виконання заходів реформи харчового забезпечення Збройних Сил України Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації з першого вересня перейшов на нову систему харчування.

За словами заступника начальника інституту з тилу полковника Олександра Станілоги, було зроблено капітальний ремонт кухонних приміщень та проведено повне технічне переоснащення їдальні. Він також наголосив, що на відміну від системи харчування за аутсорсингом, важливим результатом є залучення до організації харчування штатних кухарів, що підвищує бойову готовність і автономність дій персоналу. Крім того, введено в штатний розпис навчального закладу обслуговуючий персонал їдальні, що вивільняє військовослужбовців від здійснення невластивих функцій З переходом на нову систему сама вартість харчування одного військовослужбовця збільшилася майже на гривню, сьогодні вона складає 78.90. І тепер на вибір курсантам та військовослужбовцям інституту представлено різноманітний асортимент страв, у тому числі овочі, фрукти, кисломолочні продукти з нового значно розширеного каталогу продуктів.

Під час перевірки щодо впровадження нової системи харчування в їдальні інституту начальник центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України полковник Микола Кухлюк проінформував командування вишу, що перехід на нову систему харчування проходить з використанням досвіду участі Збройних Сил України у різних миротворчих місіях, а також досвіду АТО.

Він також зазначив, що на сьогодні розпочато харчування військовослужбовців за Каталогом у 7 військових частинах. З 1 жовтня 2017 року буде запроваджена система харчування за каталогом у Національному університеті оборони України (м. Київ), навчальному центрі (смт. Старичі), Військово-медичних клінічних центрах (м. Харків та Вінниця), з 15 жовтня 2017 року – навчальному центрі (м. Житомир) та десантній бригаді (м. Миколаїв).

Всього протягом 2017 року заплановано здійснити перехід на нову систему харчування 22 військових частин. Відбувається практичне випробування і застосування Каталогу продуктів під час організації харчування особового складу підрозділу Сил спеціальних операцій у польових умовах, для подальшого впровадження нової системи у районі проведення АТО.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх