Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Участь представників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації у дослідженнях на навчаннях

Добавлено: 15.09.2017 Переглянуто: 747


На Чернігівщині пройшли навчання з протидії ворожим безпілотникам і захисту від них арсеналів, складів та інших військових об’єктів. Представники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації разом із фахівцями Інституту радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України (м. Харків) і Головної астрономічної обсерваторії НАН України (м. Київ) досліджували можливості оптико-електронних, акустичних систем і засобів радіомоніторингу щодо виявлення безпілотників.

На навчання наш інститут представив експериментальну відео-систему виявлення та спостереження за безпілотними літальними апаратами «САУРОН», яка розроблена колективом кафедри спеціальних засобів зв’язку та радіотехнічних засобів. Система забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник в режимі реального часу, дистанційне керування відеосенсорами по радіоканалу.

Офіцери кафедри спеціальних засобів зв’язку та радіотехнічних засобів прямо у полі при в складних метеорологічних умовах протестували систему, що дозволило зробити висновки про ефективність застосування та перспективи подальших досліджень оптико-електронних систем із виявлення різного класу безпілотників.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх