Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Першокурсники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації склали Військову присягу на вірність Українському народові

Добавлено: 04.09.2017 Переглянуто: 1738


В субботу 2 вересня, курсанти-першокурсники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Цього року навчальний заклад поповнився понад трьомастами курсантів першого курсу, які представляють усі регіони нашої Батьківщини, а дванадцять з них приїхали на навчання до Києва з Донецької та Луганської областей. Серед першокурсників 69 юнаків - випускників ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчатимуться першокурсники на трьох факультетах за 7 спеціальностями.

Із цією знаменною подією курсантів привітав начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизаціх полковник Євген Степаненко.

-У грізний для країни час, коли бойові дії на сході нашої країни не припиняються вибір героїчної професії офіцера – зв’язківця — це вже великий громадянський подвиг кожного з тих, хто стоїть у строю. Цього року кількість тих, хто став на шлях справжніх воїнів, велика, як ніколи. Варто наголосити, що збільшилася серед першокурсників і частка досвідчених воїнів — учасників АТО, тридцять три курсанти у статусі контрактників, які понюхали пороху стануть гідним прикладом і старшими наставниками для молодих курсантів, — зазначив начальник інституту. Військовослужбовці Збройних Сил України та присутні гості вшанували хвилиною мовчання героїв, полеглих у боротьбі за вільну незалежну Україну.

«Складання військової присяги для кожного з курсантів є важливим святом як в особистому житті, так і у військовій кар’єрі. Воно демонструє їхню мужність та відданість армійській справі. А найголовніше – здатність та готовність зі зброєю в руках обороняти рідну землю та бути справжніми захисниками Вітчизни», – зазначив у вітальному слові начальник військ зв’язку ЗС України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України генерал – майор Володимир Рапко.

Зворушливим моментом під час складання Військової присяги стало привітання начальником військ зв’язку Збройних Сил України генерал-майором Володимиром Рапком першокурсника факультету Інформаційних технологій солдата Циганка Антона, який вирішив стати офіцером-зв’язківцем як і його батько полковник Сергій Циганок, командир частини військ зв’язку ГШ ЗС України, в травні 2015 року під час АТО він героїчно загинув в Донецькій області виконавши свій обов’язок до кінця, захищаючі незалежну Україну. За мужність і відвагу вірність військовій присязі, його було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Від імені першокурсників із привітальним словом до особового складу звернулася солдат Олександра Толкунова, курсант 273-ї навчальної групи - Складання Військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного із нас. У житті кожного не так багато святих клятв. Клятва батькам, клятва коханому. Але клятва у вірності своїй Батьківщині споконвічно була для кожного воїна тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому - більша за життя.

Із духовним словом звернувся до майбутніх офіцерів голова Синодального управління військового духовенства України настоятель Миколаївського храму в м. Києві Української православної церкви Київського патріорхату протоієрей Тарас Мельник, який поблагословив на щасливий професійний шлях першокурсників, які свідомо одягли однострої та вирішили присвятити своє життя захисту рідної України.

Ритуал складання Військової присяги завершився проходженням урочистим маршем особовим складом інституту.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх