Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У День Незалежності України парадний батальйон ВІТІ урочисто пройшов центральною вулицею Києва продемонструвавши відмінний стройовий вишкіл і звитягу

Добавлено: 24.08.2017 Переглянуто: 1495


На Хрещатику у центрі Києва з нагоди 26-ї річниці незалежності України відбулося урочисте проходження військ. У святковому параді брали участь учасники та ветерани антитерористичної операції, ліцеїсти та курсанти вищих військових закладів. Хрещатиком крокували зведений батальйон Сухопутних військ України, морські піхотинці, високомобільні десантні війська, воїни-танкісти, бійці Сил спеціальних операцій, розвідники, воїни-зв'язківці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, військовослужбовці Національної гвардії, прикордонники, зведений підрозділ Служби безпеки України та військовослужбовці Окремого полку президента України. Всього у військовому параді брали участь 4,5 тисячі українських солдатів.

Також, цього року, вперше у військовому параді брали участь представники НАТО. Загалом, 10 підрозділів різних країн світу: Канади, Естонії, Грузії, Великої Британії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії та США. Окрім того, в параді взяли участь військовослужбовці спільної Литовсько-польсько-української бригади та зведений оркестр Нацгвардії України. Під час урочистих заходів Глава Української держави вручив орден «Золота Зірка» з присвоєнням звання Герой України лейтенанту Василю Тарасюку(випускнику Академії Сухопутних військ 2016 року, нині проходить службу в 72 ОМБр м. Біла Церковь) та рідним загиблого капітана Євгена Лоскота.

Після цього Президент України вручив бойові прапори дев’ятьом командирам військових частин — 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, 1-ої окремої танкової бригади «Сіверська», 16-ої окремої бригади армійської авіації «Броди», 1-ої бригади оперативного призначення Національної гвардії України ім. Петра Дорошенка, Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України; 88-го окремого десантно-штурмового батальйону, 137-го окремого батальйону морської піхоти.

Для курсантів нашого інституту завжди велика честь брати участь у параді військ. Сьогодні одні захисники демонструють свої найкращі якості, не шкодують життя і свого здоров’я на передовій, хтось тренується до того, щоб вийти їм на зміну, а хтось показати звитягу, доблесть на параді, - зазначив у своїй промові перед парадним батальйоном начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації полковник Євген Степаненко. Він також привітав особовий склад зі святом та подякував всім учасникам парадного розрахунку за відповідальне і старанне ставлення у підготовці та проведенні параду військ з нагоди 26-ї річниці незалежності України.

Від Міністра оборони України генерала армії України С.Т. ПОЛОТОРАКА кожному учаснику параду військ було вручено подячний лист.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх