Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Впровадження в освітній процес інституту нової дисципліни «Бойове застосування безпілотних авіаційних комплексів»

Добавлено: 17.08.2017 Переглянуто: 1725


З метою перевірки на практиці результатів наукових досліджень у галузі теорії і практики побудови, тактики застосування безпілотних авіаційних комплексів та переймання бойового досвіду, щодо застосування безпілотних літальних апаратів (БпЛА) в зоні проведення АТО, на кафедрі спеціальних засобів зв'язку та радіотехнічних засобів факультету Бойового застосування систем управління та зв'язку в 2017-2018 навчальному році вводиться нова дисципліна - “Бойове застосування безпілотних літальних апаратів”.

На протязі 90 годин курсанти третього курсу всіх спеціальностей інституту будуть вивчати призначення, тактико-технічні характеристики, принципи побудови БпЛА та можливості їх використання. Окрім теоретичної підготовки не меньш важливим питанням є набуття практичних навиків навчаємих щодо пілотування БпЛА. Для цього на кафедрі розгорнуто 2 спеціалізовані комп’ютерні класи з тренажерним обладнанням, яке забезпечує підготовку операторів БпЛА шляхом практичного відпрацювання польотів на симуляторах.

Обов'язковим будуть польоти на БпЛА у польових умовах. В даному сегменті на кафедрі на сьогоднішній день підготовлено три пілотних інструктори та постійно проводяться заняття по відпрацюванню практичних польотів на БпЛА власного виробництва, розгорнуто лабораторію з проектування БпЛА та майстерню з побудови та відновлення БпЛА.

Введення в освітній процес інституту нової дисципліни дозволить випускнику-зв'язківцю вміло виконувати завдання по управлінню БпЛА-ретранслятором, забезпечувати працездатність радіоліній зв’язку засобів БпЛА та наземної станції керування, проводити обробку аерознімків та готувати звітно-інформаційні документи.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх