Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ стали консультантами одного з проєктів Кіберджури

Добавлено: 25.05.2023 Переглянуто: 371


Військовослужбовці Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут вже кілька років активно підтримують співпрацю з колективом проєкту Кіберджура, беручи участь в конференціях та командно-штабних іграх. Найчастіше, військові фахівці допомагають Всеукраїнському військово-патріотичному проєкту консультуванням в сфері інформаційних технологій та комп‘ютерних наук.

Так, в рамках підготовки VI Міжнародної науково-практичної конференції «Застосувания космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони», в Кіберджурі було започатковано організацію щорічного мережевого моделювання воєнно-історичної події «Похід Сагайдачного на москву». Троє курсантів Військового інституту стали фахівцями проєкту для консультування та моделювання в АСУВ «Славутич-Кіберджура» походу Петра Сагайдачного на москву та експертного оцінювання міжнародного ГІС-проєкту про життєвий шлях гетьмана Сагайдачного.

Результати мережевого моделювання та експертного оцінювання міжнародного ГІС-проєкту стануть основою для подальших досліджень та наукових розвідок в галузі воєнної історії та геоінформатики. Це дасть змогу поєднати історичні знання з сучасними технологіями, створюючи нові можливості для дослідження та аналізу воєнних подій минулого та їх впливу на сучасний світ.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх