Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Відкриваємо двері до світової освіти: делегація ВІТІ здійснила офіційний візит до Військово-морської академії імені Героїв Вестерплатте

Добавлено: 08.05.2023 Переглянуто: 666


Делегація Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут здійснила офіційний візит до Військово-морської академії імені Героїв Вестерплатте (м. Гдиня, Польща). Делегацію очолив начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Остапчук.

Візит відбувся у межах Програми НАТО з удосконалення військової освіти (NATO DEEP). Програма НАТО з удосконалення військової освіти є засобом реформування, який надає підтримку окремим країнам-партнерам НАТО у розвитку та реформуванні їхніх військових та оборонних навчальних закладів та систем.

Метою візиту стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння, який стосувався співпраці в галузях кібербезпеки, інформаційних технологій, а також автоматизації та робототехніки. Під час візиту відбувся обмін інформацією про обидва заклади вищої освіти. Також, делегація ВІТІ ознайомилася з окремими елементами матеріально-технічної бази Академії, включаючи Навчальний Центр Академії у Черниці.

Окрім того, під час візиту делегації, начальник ВІТІ особисто подякував ректорові Військово-морської академії за надану можливість завершити цикл навчання групи курсантів Військового інституту, які спеціалізуються у галузі кібербезпеки. Ця подія відбувалась у травні-червні 2022 року.

- Я дуже вдячний нашим колегам з Військово-морської академії за гостинність та теплий прийом. Цей візит був не тільки корисним, але й приємним досвідом для всіх наших представників. Дякую за вашу підтримку та довіру, - зазначив на своїй офіційній сторінці у Facebook начальник Військового інституту.

Довідково: Військово-морська академія імені Героїв Вестерплатте (пол. Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte) — один з п’яти закладів вищої військової освіти Республіки Польща, заснований у 1922 році. Безпосередньо підпорядкований Міністерству національної оборони Республіки Польща.

Основними напрямами діяльності академії є: підготовка офіцерських кадрів, підвищення кваліфікації офіцерів Військово-морських Сил, навчання цивільних студентів, проведення наукових досліджень, реалізація наукових проєктів та розробок, інші завдання Міністерства оборони Республіки Польща.

Військово-морська академія імені Героїв Вестерплатте здійснює підготовку за одинадцятьма спеціальностями (“Навігація”, “Оператори палубних систем суден”, “Функції берегової охорони”, “Гідрографія”, “Автоматизація та робототехніка”, “Комп’ютерні науки”, “Мехатроніка”, “Машинобудування”, “Педагогіка”, “Міжнародні зв’язки”, “Управління людськими ресурсами”).

Польська військово-морська академія приєдналася до Програми НАТО з удосконалення військової освіти в Україні у 2013 році, наразі зосереджуючи свою діяльність на підтримці кількох навчальних закладів. Після анексії Криму рф у 2014 та початку повномасшабного вторгнення у 2022 році співпраця з українською стороною за програмою набула додаткового виміру та важливості.


Офіційний сайт Академії: Військово-морська академія імені Героїв Вестерплатте

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх