Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Війська зв’язку ЗС України поповнять офіцери призвані із запасу

Добавлено: 21.06.2017 Переглянуто: 1039


20 червня 2017 року Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації розпочав прийом громадян за призовом осіб офіцерського складу з багатьох регіонів України з метою перепідготовки та підвищення кваліфікації. Слід зазначити, що згідно з наказом Міністра оборони України «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу у 2017 році», у 2017 році на військову службу за призовом з осіб офіцерського складу можуть бути призвані громадяни віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання. Строк служби для офіцерів за призовом складатиме 18 місяців.

З 21 червня у військовому інституті розпочнуться планові заняття з офіцерами запасу, яких прибуло на курси перепідготовки біля 130 чоловік.

Навчання триватиме три місяці за військово-обліковими спеціальностями, підготовку яких здійснює інститут. Перший місяць вивчатимуться дисципліни загальновійськової підготовки, а другий та третій – безпосередньо за фахом, так звану «матчастину» - сучасні засоби зв’язку, з якими їм доведеться працювати у військах.. Після допідготовки офіцери будуть призначені на посади у військові частини та підрозділи військ зв’язку ЗС України, які не залучаються в АТО.

Не секрет, що раніш на військові кафедри йшли в своїй більшості люди, які прагнули “відкосити” від служби в армії порівняно чесним способом. Ще частина з них потребувала офіцерського звання для забезпечення подальшого працевлаштування в системі правоохоронних органів та інших силових структурах. А зараз, багато хто з "піджаків" так називали випускників військових кафедр, під час всіх шести хвиль мобілізації гарно проявили себе в АТО і залишилися служити на контракті, тому що вони справжні патріоти своєї України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх