Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ВІТІ відбувся захід з нагоди Дня Соборності України

Добавлено: 23.01.2022 Переглянуто: 387


На кафедрі Військово-гуманітарних дисциплін відбувся тематичний захід до річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки 1919р. Розпочав захід Генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

Він разом з курсантами згадав про перебіг подій об’єднавчого процесу, що таке Акт злуки, як відбувалася подія, якою була реакція європейських урядів, яким був вплив Акта Злуки на подальшу боротьбу українського народу за свою соборну державу, формування нових поколінь борців за волю України, та чим ця подія є для нас сьогодні, в умовах гібридної війни з РФ.

Зазначимо, що 22 січня 1919 р. на Софійській площі в м. Київ у єдину державу урочисто об’єднались Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка. Обидві вони постали після розвалу Австро-Угорської та Російської імперій під час Першої світової війни.

Подія увінчала соборницькі прагнення українського народу, які існували щонайменше від середини ХІХ ст. Ідея соборності України була ключовою для учасників національно-визвольного руху й у роки Другої світової війни.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх