Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ взяли участь у проєкті «ДАП – територія стійкості. Літературно-музейні етюди»

Добавлено: 16.01.2022 Переглянуто: 387


Курсанти ВІйського інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут взяли участь у заході «ДАП – територія стійкості. Літературно-музейні етюди»який проходив у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

У ці дні 2015-го тривали запеклі бої за Донецький аеропорт. Наш обов’язок - пам’ятати і продовжувати боротьбу.

20 січня 2015 року завершилася оборона ДАП, а Україна втратила там найбільше своїх синів.

Розпочав захід, який присвячений сьомій річниці героїчної оборони Донецького аеропорту Генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

Перед учасниками виступив захисник ДАПу Руслан Боровик.

Вирушаючи на захист Донецького аеропорту, він прихопив із собою фотокамеру. Тоді він ще не знав, що на світлинах будуть зафіксовані останні образи загиблих побратимів та унікальні епізоди героїчної оборони летовища. Пізніше світлини його авторства були видані волонтерами «Народного тилу» у фотоальбомі «ДАП». Вони стали відомими на увесь світ. Під час зустрічі Руслан Боровик поділився власними спогадами про оборону ДАПу та розповів як створював світлини.

Також, учасники заходу познайомилися з романом «Аеропорт» Сергія Лойка. Ідучи за літературним рядком цього твору, в музеї курсанти дізналися про життя його реальних героїв: Ігоря Зінича, Івана Шостака, Олега Кузьміних, Ігоря Брановицького та Івана Куряти. Їх та інших оборонців ДАПу сьогодні називають «кіборгами».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх