Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Вихідні з музеями Києва

Добавлено: 16.01.2022 Переглянуто: 368


Вихідними курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут відвідали провідні музеї Києва. ними стали Музей Українських коштовностей Національного музею історії України та Музей мікромініатюр Миколи Сядристого.

Музей Українських коштовностей Національного музею історії України справив неперевершене враження! Тут знаходиться унікальна археологічна знахідка – скіфська пектораль, нагрудна прикраса скіфського царя ІV ст.до н.е., яка була знайдена у 1971 році у Дніпропетровській області у кургані скіфського періоду «Товста могила».

Окрім цього, музей має унікальні матеріали археологічних досліджень кіммерійців, скіфів, сарматів, племен, які знаходились на території сучасної України більш ніж тисячу років і відіграли значну роль у світовій історії. Також у музеї представлені зібрання епохи середньовіччя. Представлені коштовні оздоби тюркомовних народів – гунів, аварів, печенігів, половців, монголо-татар.

Відвідавши Музей мікромініатюр Миколи Сядристого курсанти були вражені тим, що колекція музею складається виключно з робіт одного майстра – та це й не дивно, адже талантом і умінням підкувати блоху наділені лічені люди. Особливістю творчості Миколи Сядристого є те, що всі свої витвори він виготовляє вручну, із застосуванням особливої технології для кожного виду роботи. І це не просто демонстрація технічної досконалості, це відображення внутрішнього світу митця, його певна самобутня філософія.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх