Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Архістратиг Михаїл у символіці інституту: історичні передумови та значення

Добавлено: 21.11.2021 Переглянуто: 637


21 листопада велике свято - Собор Архистратига Михаїла. Його образ символізує вічну перемогу добра над темними силами та злом, саме Архангел Михаїл є воєначальником Божого війська та саме його важають заступником всіх військових.

І саме сьогодні доречною стала лекція з курсантами першого курсу факультету телекомунікаційних систем про Архангела Михаїла у символіці інституту, історичні передумови та їх значення.

Заступник начальника факультету підполковник Антон Ланко розповів курсантам про історію інституту, значення Архангела Михаїла для українського війська та нагадав курсантам про те , що для України та її народу Михаїл - особливий святий.

Згадаймо, що столиця, місто Київ, перебуває під покровительством Архангела Михаїла.

У цьому немає нічого дивного, адже, столичне місто Київ від доби України-Русі має стратегічне значення для усієї держави.

У часи княжої України-Русі образ Архангела Михаїла часто зображали на військових хоругвах.

Варто зазначити, що за основу символіки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут покладено першу кокарду Збройних Сил України періоду Української національної революції та Перших Визвольних Змагань 1917-1921 рр.

У військах УНР знак набув поширення у першій половині 1918 р.

На кокарді було вжито візуальне відображення ідеї “Соборна Україна”, Архістратиг Михаїл уособлює Наддніпрянську Україну, Галицький лев на щиті – Західну Україну.

До зображень кокарди внесені певні зміни: оскільки ВІТІ готує фахівців зв’язку, телекомунікацій та інформатизації, то Архістратиг Михаїл стискає у руці три золоті блискавки.

Чорний колір щита є відображенням одного з приборних кольорів військ зв’язку.

– Архистратиг, або ж Архангел Михаїл є главою, чи то предстоятелем Небесного воїнства, воїнства ангелів, їхнє завдання – захищати добро. Так само і наше військо нині робить добру справу – боронить Україну від зовнішнього ворога, нам варто пам’ятати це, - зазначив керівник лекції.

Наприкінці заняття підполковник Антон Ланко привітав зв’язківців зі святом Архангела Михаїла та закликав пишатися тим, що військовослужбовці ВІТІ носять на шевроні Архангела Михаїла, який неодмінно допоможе кожному з нас перемагати у битвах нашого життя.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх