Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

В День Гідності та Свободи зв’язківці вшанували Героїв Небесної Сотні

Добавлено: 21.11.2021 Переглянуто: 435


День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії : Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Цього дня ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

21 листопада 2021 року курсанти факультету телекомунікаційних систем та факультету бойового застосування систем управління та зв'язку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут вшанували пам'ять мужніх українських воїнів, поклавши квіти до Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції гідності.

Довідково: свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Одночасно зі встановленням Дня Гідності та Свободи указом № 871/2014 Президент скасував святкування «Дня Соборності та Свободи» та відновив «День соборності України». Святкування «Дня Соборності України» та «Дня Свободи» президент Віктор Янукович скасував у 2011 році, запровадивши замість них «День Соборності та Свободи України».

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх