Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Практичне виконання навчально-бойових завдань курсантами 3-го курсу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації

Добавлено: 26.05.2017 Переглянуто: 1380


З 22 травня у курсантів 3-го курсу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації на фондах навчально-матеріальної бази батальйону забезпечення навчального процесу розпочались тритижневі заняття практичного виконання навчально-бойових завдань за фахом та загально-військових дисциплін.

Під час проведення занять під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедр - “ Радіозв’язку”, “Транспортних мереж”, “Технічного та метрологічного забезпечення”, “Загальної тактики” та офіцерів-командирів підрозділів, багато з яких мають бойовий досвід АТО, майбутні офіцери- зв’язківці вдосконалять свої знання та відпрацюють практичні навички з експлуатації терміналу супутникового зв’язку Tooway; експлуатації засобів транкінгового зв’язку Mototrbo; експлуатації КХ радіостанцій виробництва Harris; розгортання переобладнаної КШМ Р-142н, розгортання антенно-щоглових пристроїв РРС Р-414 та експлуатації тропосферної станції Р-412; розгортання та експлуатації комплексних апаратних зв’язку; розгортання та експлуатації ліній зв’язку, абонентських мереж та термінальних пристроїв; відпрацювання вибору місць розташування КСП підрозділів батальйонної тактичної групи та складання схеми місцевості місць розташування КСП; організації та здійснення РХБЗ, фортифікаційного обладнання КСП, маскування КСП та охорони підрозділів батальйонної тактичної групи; відпрацювання порядку посадки, розташування в автомобілі та евакуації особового складу, способів буксирування автомобільної техніки; практичні заняття з виконання навчальних стрільб.

Як зазначив начальник військового закладу полковник Євген Степаненко для курсантів проведення польового виходу є обов’язковою складовою частиною військово-професійного навчання. та практичної підготовки майбутніх офіцерів військ зв’язку. Тому особливий акцент занять направлений саме на практичну підготовку, використання набутого досвіду під час АТО. У ВВНЗ на це відводиться більше 70 відсотків навчального часу. Оскільки, за вимогою часу, як неодноразово наголошує керівництво вітчизняного оборонного відомства, з метою досягнення Збройними Силами України рівня підготовки армій провідних країн триває перехід від традиційної академічної освіти до набуття практичних військово-професійних навичок шляхом збільшення проведення занять з курсантами військових вишів з військово-професійних дисциплін на полігонах, стрільбищах, навчальних та бойових зразках озброєння та військової техніки, а також залучення фахівців з бойовим досвідом.

Саме тому практичне виконання навчально-бойових завдань курсантами Військового інституту телекомунікацій та інформатизації набуває актуальності. Адже фаховий офіцер-зв’язківець повинен досконало володіти військово-професійними якостями та ще й вміти підготувати особовий склад до умов реальних бойових дій, що є необхідним для підтримання боєздатності нашого війська на належному рівні.

Кожен курсант та офіцер розуміє свою велику роль, оскільки польова виучка для зв’язківця є запорукою успішного виконання бойових завдань. Тому кожен курсант під час практичних занять в полі намагається засвоїти як найбільше матеріалу та практичних навичок, що розповідають досвідчені викладачі.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх