Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

День вишиванки як символ оберега нації у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації

Добавлено: 18.05.2017 Переглянуто: 908


18 травня 2017 року – третій четвер місяця – День вишиванки. Це свято є самобутнім і самодостатнім, не привя’заним до жодного державного чи релігійного. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому: історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам′ятні часи. Ще за свідченням знаменитого Давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали на наших землях в період VIII століття до нашої ери – IV століття нашої ери. Знаменитий арабський мандрівник X століття у своїх розповідях також згадує про русів, які носили вишитий одяг. У ході сучасних досліджень, наприклад, на Черкащині були знайдені срібні бляшки з фігурками чоловіків, датування знахідок VI століття, дослідження яких показали ідентичність елементів одягу і орнаменту вишивки українського народного костюму XVIII – XIX століть.

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації також підтримується традиція святкування Дня вишиванки як символу збереження та популяризації українських цінностей. Зокрема, викладачі та курсанти, одягнувши вишиванки у знак єдності всього багатонаціонального українського народу, привітали один одного, а також учасників АТО інституту, як захисників цілісності та недоторканості нашої рідної країни, тим самим долучились до загального піднесення вираження своєї національної та громадянської позиції й духовної свідомості.

Такі заходи піднімають бойовий і моральний дух, оскільки вишиванки здавна слугували оберегом для всіх українців.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх